8 dolog, ami sokkolta az ENSZ-főtitkárt a röszkei magyar rendőri fellépésen kívül

külföld
2015 szeptember 16., 19:45
comments 402

Az ENSZ főtitkárát, Ban Ki Munt ha valamivel, akkor a leginkább a szélsőséges visszafogottságával lehet kritizálni: kerüli a kemény szavakat, inkább patikamérlegen méricskéli őket, az pedig a pozíciójából következik, hogy túlzott befolyása sincs a világ eseményeire.

photo_camera (OSSERVATORE ROMANO / AFP)

Ezért volt meglepő, hogy egy mai New York-i sajtótájékoztatón azt mondta a magyar rendőrség röszkei fellépésével kapcsolatban:

"sokkolt a látvány, ahogy ezekkel a menekültekkel bántak, ez elfogadhatatlan".

Kemény szavak egy kemény szavaktól nagyon óvakodó embertől. (Szijjártó Péter gyorsan helyretette az aggódó diplomatát.) Érdemes lehet ennek érzékeltetéséhez megnézni, hogy milyen eseményekkel összefüggésben használta Ban Ki Mun első szám első személyben a "sokkolt" kifejezést.

1. Vegyi fegyvereket vetettek be Szíriában.

2. A Hamasz megsértette a gázai tűzszünetet.

3. Terrorista merénylet történt Tel-Avivban.

4. Fokozódik az erőszak Ukrajnában.

5. Meggyilkolták Borisz Nyemcovot.

6. Ártatlan emberek haltak meg a bangkoki robbantásban.

7. 700 menekült halt meg a Földközi-tengeren.

8. Rengeteg embert rabol el a Boko Haram Nigériában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.