Úgy egyesít családot a magyar rendőrség, hogy az egész családot visszaküldik Szerbiába

migráció
2015 szeptember 17., 05:16
comments 513

Kirakott egy videót a rendőrség azzal a szöveggel, "a magyar-szerb államhatár szerb oldalán 2015. szeptember 16-án feltorlódott, agresszívvé vált tömeg támadását követően családok veszítették el egymást egy rövid időre a Röszke II. közúti határátkelőhelyen."

Azt írják még, hogy a három családról van szó. Az anyukák és a gyerekek egészségügyi vizsgálaton vettek részt, majd a Készenléti Rendőrség parancsnoka, az országos rendőrfőkapitány helyettese személyesen kísérte be őket a röszkei tranzitzónába. És itt jön a váratlan fordulat a gyerekeket ölelgető, emberarcú rendőröket bemutató videón. A készenléti főrendőr, Balogh János találkozott a szerb szociális miniszterrel, majd arra kérte Aleksandar Vulint, gondoskodjon arról, hogy a három család visszajusson hozzátartozóihoz. És átadta őket a szerbeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.