A győri közgyűlés szerint jogszerűen emelték meg 30 százalékkal a fideszes polgármester fizetését

POLITIKA
2015 szeptember 18., 07:16
comments 114

2014-ben a győri közgyűlés úgy döntött, hogy a törvényben szereplő összegnél 30 százalékkal magasabb,

havi bruttó 972 ezer forintos fizetést állapít meg a város fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak.

A közgyűlés ezt arra hivatkozva tette meg, hogy a polgármesteri bér alapjául szolgáló helyettes államtitkári fizetést a miniszter, mint munkáltató maximum 30 százalékban növelheti. Ebből azt sütötte ki a győri közgyűlés, hogy mivel a polgármester munkáltatója a közgyűlés, ezért ők is növelhetik 30 százalékkal a polgármesteri fizetést.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal ezután küldött egy törvényességi észrevételt az önkormányzatnak, amiban leírták, hogy jogsértőnek találják a polgármester fizetésemelését.

Erre a győri képviselő-testület csütörtökön határozatban erősítette meg, hogy szerintük meg igenis jogszerű volt felemelni Borkai fizetését, a fizetésemelés törvényességét meg csak ne vizsgálgassa a kormányhivatal, hiszen az munkaügyi döntés volt. Ilyen döntések vizsgálatára pedig nincs joga a kormányhivatalnak. A csütörtöki határozatra egyedül egy jobbikos képviselő szavazott nemmel. (Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.