A magyar hatóságok nagy meglepetésére a Szentgotthárdra szállított menekültek a gyűjtőpont helyett Ausztriába mennek

POLITIKA
2015 szeptember 19., 07:01

Péntek éjfélig 14 autóbusszal 830, reggel hét óráig további 30 busszal és egy vonattal még 2500 menekültet szállítottak a magyar hatóságok a horvát határról Szentgotthárdra, ahova reggel nyolckor egy újabb vonat futott be újabb 1000-1200 menekülttel.

A rendőrség tájékoztatása szerint a buszoztatott, vonatoztatott menekültek

be se mennek az ideiglenes gyűjtőpontra, hanem amint tudnak, indulnak tovább Ausztriába.

Vagyis pár óra alatt kb 4500 menekültet fuvarozott az osztrák határra a magyar állam, hogy aztán ők akár már gyalog is átmehessenek Ausztriába.

Szombaton további ezrek érkezhetnek, az MTI jelentése szerint ugyanis Beremend mellett már a letenyei határátkelőhöz is érkeznek Horvátországból a menekültek. Tudósítójuk jelentése szerint péntek estétől 50 busznyi, mintegy háromezer menekültet szállítottak a határra a horvátok. Őket a magyar hatóságok szintén buszra ültetik, hogy az osztrák határhoz közeli gyűjtőpontokra, Vámosszabadiba és Szentgotthárdra vigyék őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.