Dugta-e fiatalon egy döglött disznó szájába a péniszét David Cameron?

külföld
2015 szeptember 21., 04:13
comments 122

Sok mindennel lehet vádolni a brit belpolitikát, de hogy ne lenne egészen elképesztően szórakoztató, azt tényleg nem lehet mondani. Ezen az álmos szeptemberi hétfő reggelen a világ egyik legolvasottabb bulvárlapja, a Daily Mail robbantott szét mindent, amikor hosszasan idéztek egy hamarosan megjelenő könyvből, ami David Cameron brit miniszterelnök fiatal éveiről fog szólni.

Az összefoglaló cikkük nagy része arról szól, hogy fogyasztott-e kábítószert a fiatal Cameron. A cikk sugalmazásai szerint alighanem igen, igaz fűnél többről senki nem tud, de mindez nem is túl érdekes, a fiatalkori füvezés maximum egy olyan országban izgalmas téma, ahol még Deutsch Tamás is azonnal rosszul lesz, ha kábítószert lát.

Viszont sokkal izgalmasabb a cikk második fele, ahol Cameron diákszervezeti tagságáról írnak. Cameron az Oxford Egyetem diákja volt a nyolcvanas évek közepén, és itt belesodródott a meglehetősen titokzatos és számos botránnyal összekötött Piers Gaveston Társaság életébe. A társaság a legendák szerint szexuálisan túlfűtött, meglehetősen bizarr helyzetekre kihegyezett összejöveteleket szokott tartani vidéki villákban. És az életrajz írója,  Michael Ashcroft azt állítja, hogy egy ilyen rendezvényen fordult elő, hogy a vezető brit konzervatív politikus fiatalkori önmaga elé került egy döglött disznó, aminek szájába dugta Cameron a péniszét.

photo_camera (CHRISTOPHER FURLONG / POOL / AFP)

A sztori forrása maga is egy parlamenti képviselő, aki állítólag egy üzleti vacsorán 2014-ben már beszélt erről, akkor azt állította, hogy fényképet is látott a buliról. Bár elsőnek még a könyv szerzője is viccnek gondolta a dolgot, a képviselő többször is megerősítette a történetet. A disznó feje állítólag a társaság egyik tagjának ölében volt, miközben Cameron szájba-töfröfködte

A képviselő azt is elmondta, kinél lehetne megtalálni a fényképeket, de őt hiába keresték, nem reagált ezekre. 

Ez a sztori persze nagyon könnyen lehet, hogy nem igaz. De, egyrészt Anglia legnagyobb és legismertebb bulvárlapja indította ezzel a hetet, azaz délutánra már mindenki erről fog beszélni úgyis. Másrészt az oxfordi titokzatos diákszervezetek különféle bulijairól tényleg rengeteg legenda létezik, és a disznófejek felbukkanásáról is sok sztorit hallani, szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Cameron járt olyan buliban, ahol volt disznófej. Ha előkerülne a fénykép, az persze sok mindent eldönthetne (és egyben hatalmas örömünnepe lenne a brit baloldalnak.) Addig marad az, hogy most minden bulvárlap ezen fog hetekig rugózni, joggal.

Cameron ezen kívül csatlakozott egy másik társasághoz is bohém egyetemi évei alatt, a Bullingdon Clubhoz. Erről annyit lehet tudni, hogy a leggazdagabb diákok számára fenntartott csoportosulás volt, tagjai pedig jellemzően főleg csak rengeteget ittak és közben a szegényebb embereket becsmérelték. Nézve a brit kormány szociálpolitikáját, ezt még annyira sem nehéz elképzelni Cameronról.

Még azt érdemes felemlegetni, hogy pár éve készült egy nagyszerű, abszurd és sötét brit minisorozat, a Black Mirror, aminek első része épp arról szólt, hogy terroristák rabolták el a brit királyi család egyik fiatal női tagját, és csak akkor hajlandóak elengedni, ha a brit miniszterelnök élő adásban megdug egy disznót. Ha igazak a hamarosan megjelenő könyvben szereplő állítások, akkor a brit terrorelhárításnál fellélegezhetnek, hogy ha hasonló helyzet fordulna elő a valóságban, legalább olyan ember vezeti az országot, aki tudja, hogyan kell eljárni ilyen helyzetekben. (via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.