Eljárást indítottak a röszkei kapu áttörésénél belógó szír férfi ellen

bűnügy
2015 szeptember 22., 13:52
comments 122

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat Ahmed, H. (39) szír állampolgár ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette megalapozott gyanúja miatt. A Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfit a Terrorelhárítási Központ kijelölt műveleti egysége 2015. szeptember 19-én fogta el, majd gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség előterjesztésére az ügyészi indítvánnyal összhangban az illetékes bíróság 2015. szeptember 22-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Ahmed, H. elismerte, hogy 2015. szeptember 16-án ott volt a magyar-szerb határszakasz Röszke II. határátkelőhelyen kitört tömegzavargás helyszínén, majd a magyar államhatárt védő kapu bedöntését követően az államhatár védelmét biztosító létesítményen keresztül legalább egy alkalommal jogosulatlanul Magyarország területére lépett.

A nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed, H. tagja a Tabligh Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalomnak. Az ORFK szerint Tabligh Jamaat iszlám mozgalmat a terrorszervezetek radikális személyek egyes célországokba történő bejuttatásához, fedőszervezetként is felhasználják. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.