150 000 menedékkérő érkezett Németországba, mióta újra ellenőrzik a határokat

migráció
2015 szeptember 29., 07:11
comments 303

A Bild úgy tudja, hogy mióta bevezették a határellenőrzést a Németországban, azaz szeptember tizenharmadika óta

150 000 menedékkérő érkezett az országba.

Ez a szám napi tízezer ember érkezését jelenti. Pontos számot nem lehet tudni, hogy mennyien érkeztek, mert a hatóságok nem közlik azt, csak az elhelyezettekről és a határsértőkről adnak adatokat. A szövetségi belügyminisztérium havi összesítésű adatokat közöl, így majd csak október közepén lehet megtudni, hogy mennyi menedékkérő érkezett szeptemberben.

photo_camera Egy német rendőr a Magyarországról érkezett menekülteket regisztrálja Freilassingban - Fotó: AFP/Christof Stache

A Deutsche Bahn az utóbbi három hétben száznál is több különvonatot indított, és ezekkel összesen 130 ezer menedékkérőt szállítottak. A Die Presse című osztrák lap szerint a bécsi kancellári hivatalban úgy becsülik, hogy szeptember eleje óta 160 ezer menedékkérő ment Ausztriából Németországba, 133 ezren vonattal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.