Felgyújtották a gengszterek az ATM-es csalást lebuktatot orosz antivíruscég irodáját

bűnügy
2015 szeptember 30., 10:10
comments 25

Molotov-koktélt dobtak egy orosz antivírus-cég, a Dr. Web szentpétervári kutatólaboratóriumára. A támadást minden bizonnyal olyan bűnözők követhették el, akik ATM-es csalásokban érdekeltek:

a Dr. web nemrég a blogján közölt egy posztot, amiben visszafejtették a csalásokhoz használt malware kódját.

A poszt megjelenése után több fenyegetést is kaptak emailben, amiben egy magát Szindikátusnak nevező csoport a poszt eltávolítását követelte. "Egy hetetek van, hogy letöröljetek minden utalást az ATM-csapolókról [...] különben a Szindikátus felhagy a pénzkiszedéssel és minden gengszterét a programozóitokra szabadítja" - írták az első levélben.

A másodikban pedig már azzal fenyegettek, hogy a Dr. Web minden irodáját megsemmisítik a világban.

A cég vezetője, Borisz Sarov nem rettent meg, szerinte cégének kötelessége felderítenie az ilyen csalásokat. A gyújtogatás sem riasztotta vissza, szerinte azt amúgy sem profik követték el, az irodában pedig nagyobb kárt okoztak a tűzoltók, mint maga a tűz. (Via The Register. H/t Bit Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.