Ferenc pápa találkozott Kim Davisszel

vallás
2015 szeptember 30., 15:58
comments 314

A hónap elején ítéltek elzárásra egy amerikai jegyzőt, Kim Davist, mert vallási meggyőződésére hivatkozva nem állította ki Kentuckyban két férfinek az állami házassági papírokat.

A fellebbezése eljutott a Legfelsőbb Bíróságig, miután a szövetségi bíró úgy határozott, hogy ki kellett volna állítania a szükséges házassági okiratokat minden arra jogosult párnak, legyen az hetero- vagy homoszexuális, és a bíróság megsértése miatt elzárásra ítélték, mondván, bírsággal nem lehetett volna jobb belátásra bírni Davist, akinek a magatartása „veszélyes precedenst” teremtett volna. Emiatt öt napot töltött börtönben, és egész Amerikában téma lett a vallásszabadságot és a szexualitás alapú diszkriminációt érintő téma.

A Vatikán megerősítette, hogy a múlt héten Ferenc pápa az amerikai látogatása során találkozott Kim Davisszel, akit a Vatikán washingtoni követségére vittek el autóval csütörtökön, és 15 percen át beszélhetett az egyházfővel. A keresztény nő ügyvédje szerint a pápa rózsafüzérrel ajándékozta meg, és azt mondta, „maradjon erős”. Kim Davis szerint a pápa megköszönte a bátorságát is. A Vatikán nem kommentálta a híreket. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.