A Coca-Cola és a McDonald's összefogott Sepp Blatter lemondásáért

futball
2015 október 02., 18:52

A FIFA elnöke, Sepp Blatter azt mondta, akkor sem lép vissza, ha a legnagyobb szponzorok a Coca-Cola és a McDonald's támadják be.

Viszont a Coca-Cola szerint minden nap hivatalban eltöltött nappal tovább rombolja a FIFA hírnevét. A Mekinél is úgy gondolják, hogy az lenne a legjobbat a játéknak, ha az elnök visszalépne.

McDonald's Reports Second Quarter Earnings and Record Sales Reflecting Revitalization Progress

Blatter ellen a múlt héten indítottak nyomozást a svájci hatóságok korrupció gyanúja miatt. Blatter akkor úgy nyilatkozott, hogy ennek ellenére februárig ellátja az elnöki teendőket.

Azzal gyanúsítják, hogy a FIFA érdekeivel ellentétes szerződést kötött a világbajnokságok televíziós jogairól. Valamint szabálytalanul fizetett ki nagyobb összegeket az UEFA vezetőjének, Michel Platininek.

Blatter májusban választották újra a FIFA elnökének, de már az akkori szavazást is egész letartóztatási hullám kísérte. A FIFA május végi kongresszusának nyitónapja előtt, május 27-én hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Velük együtt összesen 14 FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádolt meg az amerikai igazságügyi minisztérium bűnszövetkezet működtetésével, amihez több mint 150 millió dollárnyi vesztegetési pénz futott be. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.