Azért kell közmunka, mert a piacgazdaság keretein belül nem érhető el a teljes foglalkoztatottság, mondta Pintér Sándor

politika
2015 október 02., 07:33
comments 179

A kormányzat szerint mindaddig szükséges a rendszer fenntartása, amíg a piacgazdaság keretein belül el nem érhető a teljes foglalkoztatottság – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a közmunkaexpón. Pedig a kormány átmenetinek tekinti ezt a foglalkoztatási formát, mondta.

Jövőre 340 milliárd forintot költ az állam közmunkára, ami 26 százalékos emelkedést jelent az idei 270 milliárdhoz képest. Pintér szerint ebből jövőre 253 ezer ember foglalkoztatása lesz megoldva.

A kétnapos rendezvényen 110 kiállító mutatja be a megvalósított közfoglalkoztatási programok eredményeit. "Az esemény keretében lehetőség nyílik szakmai előadások meghallgatására, valamint élelmiszeripari termékek kóstolására, megvásárlására is" – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.