Fegyvert rántott a nyolcéves kisfiúra a pap, mert a srác bevallotta, hogy a Dallas Cowboys-nak szurkol

sport
2015 október 03., 14:48
comments 65

Szokatlan események zajlottak New Jersey államban, Bergen megyében, ahol egy helyi tiszteletes, Kevin Carter az ügyészség vádja szerint pisztolyt fogott egy nyolc éves gyermekre. Mert másik csapatnak drukkolt az NFL-ben, azaz az amerikai foci-ligában.

A vádak szerint a pap még szeptember 13-án kérette be magánmeghallgatásra a fiatalt. Carter maga New York Giants szurkoló, és nem örült, hogy a srác a divízióbeli riválisnak, a Dallas Cowboys-nak drukkol. Ezt el is mondta a falhoz állított gyermeknek, miközben egy polgárháborús korszakból származó muskétát szegezett rá. Közben az ügyészség szerint azt is közölte a fiúval, hogy le fogja lőni.

Végül nem lőtte le, de a férfi ellen így is vádat emeltek, gyermek veszélyeztetése és lőfegyverrel való visszaélés miatt. Az esetet amúgy egyháztag látta, ő jelentette a rendőrségnek. Amikor a rendőrök átkutatták a pap irodáját, több régi lőfegyver és puskapor is előkerült. A pap előzetes letartóztatásba került. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.