Csodálatos plakátokkal alázza az ellenzéket a CÖF!

MŰVÉSZET
2015 október 05., 10:23
comments 848

Hiánypótló plakátkiállítást nyitott meg hétfő reggel a Békemenetek és egyéb országos Fidesz-mozgalmak megszervezéséről ismert Civil Összefogás Fórum (CÖF), hogy felhívja a figyelmet az ellenzék felelőtlen politizálására.

Csizmadia Zoltán CÖF-elnök vezette a bulit, amit azzal kezdett, hogy bizony nem véletlen időzítették hétfő reggelre a megnyitót, hanem mert a politikailag civilizált, a menekültkrízis miatt aggódó keresztény kulturkörök ma egy nagy közös torokból kiáltják világgá, hogy

ÉBRESZTŐ!

A program elég minimálra sikeredett - a  sajtón kívül 10-12 szimpatizáns vett részt az összetartáson - de a vizuális élmény mindenért kárpótolta az egybegyűlteket.

A szervezet nevében Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és ifj. Lomnici Zoltán méltatta még a plakátokat, amiket a képviselői irodaház melletti Olimpia-park oldalában lehet megtekinteni.

cof_coka_lomnici_zoltan_bencsik_andras_csizmadia_laszlo_plakat_kiallitas_1

Elöljáróban tudni kell, indított Csizmadia, hogy az embercsempészeknek köszönhetően már 300 ezernél is több illegális bevándorló menetelt keresztül Magyarországon, és az ellenzék - nem csupán a baloldali, hanem a Jobbik is - továbbra sincs tisztában azzal, milyen súlyos problémával néz szembe az ország. Tudomásul kellene pedig venniük, hogy

Magyarország nem kíván élni a népvándorlás hozományával,

ugyanis a CÖF, és az őket követő szellemi honvédők szerint a bevándorlók befogadása hazánk megsemmisüléséhez vezethet. Márpedig ha nem teszünk  semmit a most zajló folyamatok ellen, akkor párhuzamos társadalmak alakulhatnak ki a kontinensen, és ha ez nem lenne elég,

bónuszként nyakunkba vesszük a terrorizmust is.

Muszáj tehát felhívni a figyelmet az ellenzéki politikusok bagatellizáló, egyben mégis veszedelmes kijelentéseire - ezt a feladatot vállalta most magára a CÖF. A megvalósításba nem csúszott hiba, a koncepció a fideszes kampányokból ismert összetett eszközökkel operál: ellenzéki politikusok mögött vicsorgó bevándorlóhordák ijesztgetik a gyanútlan nézőt.

Fodor Gábor fenyegető megszólalásariól például nem árt, ha legalább utólag értesül a közvélemény, különben még lesznek, akik ideje korán komolyan veszik a Magyar Liberális Pártot.
cof_coka_plakat_kiallitas_4

Gyurcsány Ferenc kijelentéseiről, akármit is mond, soha nem árt óva inteni a széles tömegeket. Megfontolt, alaposan átgondolt mondatai már nem egyszer hoztak veszedelmet az országra.

cof_coka_plakat_kiallitas6

cof_coka_plakat_kiallitas_3

A menekültügyben  "pozitív semlegesség" jegyében politizáló MSZP még júniusban is álproblémát kiáltott, ezért nem lehet elégszer figyelmeztetni országot, hogy ha ők lennének hatalmon, bajban lenne most a haza. Ez pedig reális fenyegetés, nem árt vele tisztában lenni.

cof_coka_plakat_kiallitas5

Szigetvári Viktor (Együtt) bicskanyitogató mondatait mindenkinek ismernie kell. Ő nem elég, hogy beengedne az országba menekülteket, idővel még dolgozni is hagyná őket.

cof_coka_plakat_kiallitas_11

Mire odajutunk Karácsony Gergely (PM) kijelentéseihez, elfogynak a jelzők. Szerinte egy sokszínű kulturális közösséggel Magyarország előrébb tarthatna. Szerencsére a szervezők ezt a plakátot úgy forgatták, hogy csak az Olimpia Park játszóterének közönsége láthatja.

cof_coka_plakat_kiallitas_8

Szeged MSZP-s polgármestere az általa 13 éve vezetett város lakosságáról tett egészen hátborzongató, múltidejű kijelentéseket.

cof_coka_plakat_kiallitas_9

A legizgalmasabb darabok mégis a Jobbik-elnök Vona Gáborról készültek, akit eddig a Fidesz oldaláról csak módjával kóstolgattak korábbi iszlám-barát kijelentései miatt, de most ő is előkerült a kalapból.

Gyurcsányhoz hasonlóan kiemelt ellenféllel állunk szemben, amiért két poszterhely jár.

cof_coka_plakat_kiallitas_2

cof_coka_plakat_kiallitas_7

Bencsik András és Lomnici Zoltán is szólt néhány kedves szót a közönséghez - előbbi a politikai idiotizmussal való szembesítés fontosságát, utóbbi a menekültkrízis súlyosságát hangsúlyozta, majd ismét Csizmadia vette át a mikrofont, és válaszolt néhány kérdésre.

A posztereket péntekig a kiállítás helyszínén lehet csak megtekinteni, de ha a CÖF-öt követő tízezer szellemi honvédő is úgy akarja, és támogatja a kampányt, akkor akár országosra is duzzadhat a kezdeményezés. Összességében, Csizmadiát hallgatva, mégis inkább az az érzés támadt, hogy ez csak egy kisebb volumenű projekt, a nagy erőket az európai békemenetre tartogatják.

Kérdésként felmerült, vajon mennyi pénzt költött a plakátok elkészítésére a szervezet. Csizmadia erre azt felelte, hogy a CÖF, mint mindig, most is minden költségével el tud számolni az utolsó fillérig,

"de erre azért most itt nem fogok rögtön válaszolni."

Fotók: Botos Tamás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.