Folytatódik az uszoda-gate: a válogatott beteg gyerekeket szorított ki a pályákról

sport
2015 október 05., 07:28
comments 116

Múlt héten fakadt ki Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, hogy a Komjádi felújítása miatt nincs hol edzeniük a válogatott sportolóknak. Kiss szerint

"biztosítékot kaptunk arra, hogy az Istvánmezei úton addig is a válogatott rendelkezésére bocsátják a huszonötös fedett medencét bizonyos időszakokban. Többszöri egyeztetést követően, mintegy másfél hónapos késéssel most váratlanul ért bennünket a hír, hogy a hat pályából csupán kettőt biztosítanak a magyar úszócsapat számára.”

A válogatott használhatja az Istvánmezei úti KSI-uszodát, de emiatt onnan most asztmás, mozgásszervi betegséggel küszködő fiatalok szorultak ki. Edzőjük, dr. Gyene István a Borsnak elmondta, hogy nagyon kíváncsi, hogy beengedik-e hétfő este hétkor edzést tartani az épületbe.

"Le a kalappal Hosszú Katinkáék előtt, de úgy hiszem, legfeljebb nyolc-tíz válogatott úszó edzhet a KSI-ben, viszont kétlem, hogy reggel hattól este tízig folyamatosan treníroznak,"

- mondta Gyene, aki meg van döbbenve, hogy kitiltásukról előzetesen senki sem egyeztetett.

"A KSI-uszodában kétezer fiatal és felnőtt sportoló edz, velük mi lesz most? Ajánlom Kiss László úszókapitánynak, maroknyi válogatottjának vidéken vagy egy másik pesti uszodában vezényeljen edzést!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.