Magyarországon meghalni sem a legjobb

Tbg
gazdaság
2015 október 06., 11:54
comments 64

Nagy-Britannia a legjobb hely, ha az ember halni készül, állapította meg az Economist Intelligence Unit  idei rangsora.

A 80-as lista első tíz helyén Ausztrália, Új-Zéland, Belgium, Tajvan, Németország, Hollandia, Egyesült Államok és Franciaország áll. Magyarország erősen a középmezőnyben van, 41. helyen szerepel Ecuador után és Brazília előtt. Szlovákia az 55., a szomszédságból Románia és Bulgária található még a 60. helyen túl. 

A rangsor összeállításában elsősorban az időskori gondozás, a hospice ellátás minősége esett latba leginkább.

A legnagyobbat 2000 óta Mongólia ugrott a rangsorban: ez egyetlen ulánbátori orvos munkájának volt köszönhető, aki elérte, hogy az utóbbi években hospice intézmény nyíljon az országban, miután Svédországban megismerkedett az időskori gonozás intézménye. (QZ)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.