Figyelem, ez a cikk holnap este 20:00-ig nem olvasható!

2015 október 07., 14:19
comments 52

Kevés ijesztőbb szó létezik annál, hogy

photo_camera


Magyarul azt jelenti, hogy "hadi fontosságú áruk eladásából vmely országot kizáró tilalom", angolul általában tiltást, tilalmat jelent, nálunk meg pluszban van egy jó kis keserédes, hidegháborús hangulata. Különösen ha a sajtóról van szó, mert a hidegháborúnak lehet, hogy régen vége, de a hírembargó, úgy tűnik, örökre velünk marad. 

Az embargós hír manapság ugyanazt jelenti, mint ötven éve: a média megkapja a lényeges, sorsdöntő információt, de azt nem közölheti, hanem meg kell várnia, hogy lejárjon az embargó határideje, amit az információ közlője szab meg. 

Például ha Magyarország azt tervezi, hogy lerohanja Kanadát (figyelem, nem tervezi, csak példa!), akkor nyilván nem akarja, hogy Kanada erről a kelleténél korábban értesüljön. A sajtó viszont előre tudomást szerez a tervekről, rá tud készülni a közlésre, előre meg lehet írni a háborút pártoló vagy elítélő véleményeket, aztán a határidő lejártával már csak le kell dobni a hírbombát. 

Mindezek fényében íme egy kézműves válogatás az elmúlt másfél év legfontosabb embargós híreiből: 

7. Embargós bűnök

photo_camera

6. Embargós gazdasági folyamatok

photo_camera

5. Embargós bizalom

photo_camera

4. Embargós kiállás a természetért

photo_camera

3. Embargós miniszterelnöki beszéd (magyar és angol nyelven)

photo_camera

2. Embargós fajok a Himalájában

photo_camera

1. Embargós sertésszépségverseny

photo_camera


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.