Megkéselték az egyik amerikait, aki leteperte a terroristát a francia vonaton

külföld
2015 október 08., 19:00
comments 50

Augusztusban egy fiatal marokkói férfi szerette volna lemészárolni egy francia vonat utasait, de ebben megakadályozta 3 amerikai és egy brit utas. A három amerikai közül kettő katona volt, és ők felismerték a vonat vécéjéből kiszűrődő hangokat: rájöttek, hogy a mosdóban fegyvert táraznak be. Mikor a marokkói férfi kilépett a vécéből, az utasok leteperték és elvették a fegyvereit.

Az amerikaiakat Francois Hollande francia elnök is hősnek nevezte, és hazaérkezve az Egyesült Államokban is így fogadták őket. Jártak Barack Obamánál is.

Anthony Sadler, Spencer Stone, Alek Skarlatos és az amerikai nagykövet,  Jane Hartley (THOMAS SAMSON / AFP)
photo_camera Anthony Sadler, Spencer Stone, Alek Skarlatos és az amerikai nagykövet, Jane Hartley (THOMAS SAMSON / AFP)

A három amerikai közül volt az egyik Spencer Stone, aki most hajnalban megkéseltek kaliforniai Sacramentóban. A katonára egy elmérgesedett vita után támadtak késsel, egy barátja védelmében szállt be a verekedésbe.

A sacramentói rendőrség szerint még nem történt letartóztatás, de még szemtanúkat hallgatnak ki.

Sokáig úgy tűnt, hogy Stone meghal, annyira súlyosak a sérülései, eredetileg gyilkosságként is kezelte a rendőrség az ügyet, most azonban a férfi állapota stabilizálódott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.