A republikánus jelölt, aki azzal érvelt a fegyvertartásról szóló vitában, hogy ha a zsidóknak lettek volna fegyverei, nem lett volna holokauszt

külföld
2015 október 09., 08:27
comments 160

Az újabb iskolai lövöldözés után az amerikai választási közbeszéd központi témája lett a fegyvertartás szigorítása. Ki tudja hányadszor. Pedig a szigorítás indokolt lenne, az országban rengeteg áldozatot követel minden évben, hogy ennyire könnyen és sok helyen lehet fegyverhez jutni. A szigorításról viszont rendre hallani sem akarnak a republikánusok, akiknek viszont egy-egy hasonló tragédia után sosem könnyű jól hangzó érveket felhozniuk álláspontjuk védelmében.  

Az eddigi érvekhez képest is új szintet ütött meg most Ben Carson, az egyre népszerűbb republikánus elnökjelölt, aki új könyvében írt arról, hogy épp a náci Németországban korlátozták nagyon a fegyvertartási jogot. Amikor a CNN-en arról kérdezték, hogy ez azt jelenti, hogy ha nem lettek volna fegyvertartási szabályok akkor, akkor is megöltek-e volna hatmillió zsidót, Carson azt mondta, hogy szerinte sokkal kevésbé valószínű, hogy Hitler elérte volna célját, ha az emberek fel lettek volna fegyverkezve. Carson szerint nem véletlen, hogy a diktátorok mindig a fegyvereket veszik el elsőnek. 

A beszélgetés ezen része a fenti videóban 7 perc után látható. 

Az egykori idegsebész jelenleg a második legnépszerűbb jelölt a közvélemény-kutatások szerint a republikánusok között, közvetlenül Donald Trump mögött. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.