Visszatért a felegyenesedve járó medve!

ÁLLAT
2015 október 09., 05:10
comments 22

Egy éve hódította meg az amerikai szíveket a feketemedve, ami két lábon jár - ennek egészen tragikus okai vannak amúgy, szegény mackó egy balesetben elvesztette az egyik mellső lábát. Az amerikaiak "Pedalsnak" keresztelték el, merthogy két lábon jár, de mi nevezzük inkább Erectusnak.

Szóval Erectus először tavaly bukkant fel, amikor egészen emberszerűen átgyalogolt egy New Jersey-i Cul de Sac záró körforgalmán, sanda pillantást vetve egy kuka beltartalmára. Most újra itt, New Jersey-ben bukkant fel, ezúttal egy kertben sétált a csak rá jellemző, kicsit bizonytalan kétévest idéző mozgásával.

A szakemberek sajnos aggasztó jeleket figyeltek meg a híres medvén. Az Orphaned Wildlife Center nevű, elárvult vadállatok sorsát a szívén viselő civil szervezet vezetőségi tagja, Kerry Clair szerint Erectus nagyon alultápláltnak tűnik, ami így, a tél közeledtével kimondottan aggasztó. Ahogy az is, hogy lakóövezetekben kószál, ahova a medvék csak végső kétségbeesésükben szoktak bemerészkedni, ha már nagyon éhesek.

"És hát egy mancsa is hiányzik. Ha még járni se tud normálisan, akkor hogyan tudná elvermelni, vagy megvédeni magát a nagyobb és erősebb medvéktől" - mondta. (Via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.