Kilőtték Abu Bakr al-Baghdadi autóját

külföld
2015 október 11., 10:36
comments 107

Az iraki légierő azt állítja, sikerült eltalálniuk az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Baghdadit, miközben egy konvojjal utazott Anbár tartományban, az iraki-szír határ közelében. 

A terrovezér hollétéről már egy jó ideje nem lehetett tudni. Al-Baghdadi tavaly az Iraki és Levantei Iszlám Állam kalifájának kiáltotta ki magát.

Vasárnap épp Karablába tartott, hogy az Iszlám Állam katonai vezetőivel találkozzon, mikor az iraki légierő megtámadta őket. 

Az iraki hadsereg közleménye szerint az akció az iraki belügyminisztérium irányítása alatt zajlott, amihez a titkosszolgálatok és az amerikai katonai tanácsadókat is magába foglaló irányító központ is csatlakozott.

Több vezetővel is végeztek

Mivel az iraki hadsereg ismerte a tervezett találkozó helyszínét, ezért ott is bombáztak. Állításuk szerint több dzsihádista vezető meghalt vagy megsérült. Arról, hogy al-Baghdadi túlélte-e a támadást, még semmi biztosat nem tudni. 

(via Guardian/ Independent

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.