Földi László szerint Angela Merkelnek le kell mondania, mert egy nő mégse vezetheti háborúba Európát

külföld
2015 október 18., 05:19
comments 851


"Ki kell mondani, hogy Európa háborúban áll" - vetette fel a Kossuth Rádió vasárnapi, Európai idő című műsorában Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója.

Földi természetesen a menekültválságra gondolt, és bár még nem gondolja azt, hogy lőni kéne, szerinte Európát igenis megtámadták.

Márpedig ha háború van, akkor szerinte Angela Merkelnek le kéne mondania.

Hogy miért?

Földi szerint egyértelmű, hogy Európa jelenlegi vezetője a német kancellár, de szerinte egy nő nem lehet alkalmas hadvezérnek, mert

"ilyen helyzetekben lehetőleg érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat kell adni".

Földi pedig ezek szerint úgy gondolja, hogy egy nő nem lehet képes se logikus, se érzelemmentes döntésekre. "Mikor nyert háborút egy nő" - kérdezte Földi, aki szerint Merkel a gátja "a védelem logikája" szerinti koncepció kialakításának. (Via MTI. Címlapképünkön egy érzelmei kordában tartására képtelen nő vezeti át egy mezőn a világ irányítására hivatott férfiakat. AFP PHOTO / MANDEL NGAN.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.