Merkel szokatlanul feszült, Orbán inkább nem beszélt az EU-s menekültcsúcson

migráció
2015 október 25., 22:05
comments 437

Amikor Jean-Claude Juncker megkérdezte Orbán Viktort, hogy kíván-e hozzászólni a vitához, Orbán elhárította a lehetőséget – írja a Politico.eu a még mindig tartó brüsszeli migrációs minicsúcson résztvevő forrásra hivatkozva.

MTI/EPA
photo_camera MTI/EPA

Angela Merkel viszont szokatlanul feszülten fogalmazott, a Poltico szerint azt mondta, hogy "az EU nagyon törékeny helyzetben van", amit volt, aki úgy érelmezett, hogy akár vége is lehet a most ismert EU-nak.

A vita a csúcson a Politico és a Bloombeg szerint főleg azon megy, hogy Görögország tud-e átmeneti szállást adni 50 ezer menekültnek. Alekszisz Ciprasz erre azt mondta, hogy csak 30 ezer emberre van kapacitás az országban.

Az EU-s vezetők a jelek szerint nem tudtak mit kezdeni az ex-jugoszláv térség országai közötti vitával sem. A szlovén, a horvát és a szerb miniszterelnökök a megbeszélesen nem tágítottak a nyilvánosan képviselt, erősen ellentétes álláspontjaiktól.

(Politico, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.