Kilakoltatják a svéd hatóságok azt a 14 migránst, akik 3 napja nem hajlandóak leszállni a buszukról, mert a svéd falu, ahová vitték őket, túl hideg és elhagyatott

migráció
2015 október 29., 08:20
comments 729

Biztosan nem számítottak a skandináv hidegre azok a bevándorlók, akik 3 napja nem hajlandóak leszállni a buszukról a svédországi Limedsforsen nevű faluban, mert túlságosan hideg van, és a falu túl elszigetelt.

A 14 migráns, akik 3 napja nem hagyják el az őket Limedsforsenbe szállító buszt és annak környékét, egy 60 fős, irakiakból és szírekből álló csoport tagjai.

Ingyen szállították őket a svédek a norvég határhoz közeli faluba egy különbusszal, és a csoport nagyobb része minden gond nélkül be is ment a limedsforseni menekültközpontba.

Ennek ellenére, maradék 14 csökönyös migráns már három napja nem hagyja el a buszt.

Rengeteget gondolkodtak a helyi menekültsegítők, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet.

Tulajdonképpen tényleg eléggé hideg van ebben a faluban, de azért nem annyira durva:

photo_camera

Ekkora hőmérsékletben azért vígan elvagyunk mi is, itt, Magyarországon.

Fenemód elegük lett a hisztiből a svéd menekültsegítőknek, ezért kapcsolatba léptek a kilakoltatásokat intéző svéd hatósággal, és megkérték őket, hogy szedjék le a csökönyös migránsokat a buszról.

Amúgy a buszon maradt 14 bevándorló továbbra is azt követeli, hogy vigyék őket egy nagyvárosba, vagy Németországba, mert ebben a faluban csak erdő van, és több kilométerre nincs lakott terület.

„Szerintem nem teljesen a semmi közepén vagyunk, van itt bolt, és buszok is” - mondta egy menekültsegítő az AFP-nek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.