TEK: Nő a terrorfenyegetettség, de Magyarországot nem fenyegeti a terror

Terrorizmus
2015 október 29., 09:13
comments 106

A migrációs hullámmal nő a terrorfenyegetettség, de nincs olyan információ, amely arra utalna, hogy Magyarországot terrortámadás fogja érni - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hajdú szerint az összeurópai terrorfenyegetettséget kell vizsgálni, és Magyarországon akkor is emelik a terrorfenyegetettségi szintet, ha bármely más európai országban történik terrorcselekmény.

A TEK "nagyon erős" felderítő munkát végez, hogy ki tudja szűrni azokat, akik veszélyt jelenthetnek az országra. A határzár miatt a migrációs hullámra rátelepedett szervezett bűnözői csoportok elkerülik Magyarországot, mondta Hajdu.

A terrorelhárítás főnöke ugyanakkor a Magyar Idők értesülésére reagálva közölte: a TEK nem emelte meg Orbán Viktor miniszterelnök védelmének szintjét. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.