Kubatov Gábor szerint lehet, hogy a magyar akadémiák nem adnak világsztárokat, de legalább jó embereket nevelnek a fiatalokból

sport
2015 november 01., 20:48
comments 227

A Fradi elnöke és egyben fideszes pártigazgató Kubatov az erdélyi Csíki Hírlapnak adott interjút, ebben beszélt erről, egész pontosan azt mondta: 

"A Magyar Labdarúgó Szövetség egy nagyon fontos döntést hozott: pénzt ad azoknak a kluboknak, amelyek fiatal magyar focistákat játszatnak. Ennek következtében helyi tehetségek tűntek ki, nálunk is: Nagy Ádám néhány meccs után a magyar válogatott oszlopos, kihagyhatatlan tagja lett. Már jönnek ki olyan játékosok a magyar fociakadémiákról, akik esetleg nemzetközileg is komoly játékosok lehetnek. Lássuk be, hogy utolsó nagy világsztárunk Détári Lajos, ő nem ma focizott. Azóta megéltünk sztárokat, de világsztárokat nem. Egy labdarúgót felnevelni amúgy nem két-három év, hanem egy évtized. Sok munkát kell belefektetni. Lehet, hogy a magyar akadémiák nem adnak világsztárokat, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy jó embereket nevelnek."

Szóba került az is, mik a kilátások a norvégok elleni EB-pótselejtezőn. Kubatov szerint: 

"Tovább kell jutni. A norvégokon túl kell hajtani, nem esélytelen a magyar válogatott. Nagyon hiszek a szövetségi kapitányban, és hiszek a fiúkban, hogy meg tudják tenni azt, amit a magyar férfiaknak meg kell tenniük."

(via CsakFoci)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.