Megteltek Leszbosz temetői

Tbg
migráció
2015 november 03., 16:19
comments 145

Nincs hova hantolni a holtakat a görög szigeten, Leszboszon, ahová a legtöbb migráns érkezik az Égei-tengeren keresztül, írja a helyi városvezetésre hivatkozva a Telegraph.

Jelenleg ötven holttest várakozik a város halottasházaiban, hogy eltemethessék őket, ám a temetőkben elfogytak a helyet.

Az elmúlt hónapban 218 ezren érkeztek a tengeren keresztül a szigetre, hogy folytassák útjukat Európa belseje felé. Sokan azonban életüket vesztik az átkelésben, a holttesteket pedig partra veti a víz.

A 86 ezer lakosú szigeten csak most vasárnap 19 holttestet találtak, a múlt héten hetvenen haltak meg köztük gyerekek is. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.