Riporter nem szenvedett még akkorát, mint az RT brit tudósítója a nyári G20-csúcs helyszínén

Média
2015 november 08., 10:28

UPDATE 12:19: Bedőltem egy tréfának. Az alábbi történet főszereplője valójában nem igazi riporter, hanem egy Tom Walker nevű brit komikus, aki Jonathan Pie néven alakít szerencsétlen riportert. Pedig nagyon igyekeztem, de sajnos eddig egyáltalán nem ismertem Walker munkásságát. Elnézést.

Júliusban Londonban tartották a világ vezető gazdasági hatalmainak éves csúcstalálkozóját. A G20 csúcstalálkozójánál kevés fontosabb esemény van a világ diplomáciájában, így hát a nagy hírtelevíziók ilyenkor mindenféle anyagokkal igyekeznek felvezetni a nagy eseményt.

A Russia Today például be akarta mutatni a csúcstalálkozó helyszínét, a londoni ExCel Centre-t. Egy ilyen anyag rutinmunka szokott lenni. A riporter kiáll az épület elé, mond egy felkonfot, aztán pár vágókép a helyszínről.

http://tralillian.tumblr.com/post/132401836476/omg-you-guys-have-to-watch-this-especially-any

Csakhogy akkor, amikor az RT fel akarta venni az anyagát, éppen szerepjátékos-találkozót tartottak a központban, így az egyre feszülteb riporter mögött folyamatosan vállalhatatlan alakok, nevetséges maskarákba bújt figurák jelentek meg, amire ő egyre frusztráltabban reagált.

"Itt, az ExCelben találkoznak egy hét múlva a világ vezetői. A... Oh! Ezt nem használhatjuk. Mi ez, egy elf?" - kezdődik a felvétel. A második kísérlet se sikerül jobban, a riporter éppen arról magyaráz, hogy a világ vezetői Szíria kérdését fogják majd tárgyalni, amikor a stábja röhögni kezd. "Min röhögtök? Mi van?" - kérdezi, majd hátrafordulva nyugtázza, hogy egy sötét lovag és egy hercegnő vonult el mellette.

A riporternek egyre jobban fogyott a türelme:

"Ne röhögjetek! Ne röhögjetek! Direkt küldtetek ide, pontosan tudtátok, hogy mit csináltok. Basszátok meg" - mondta a stúdióban ülő kollégáinak, majd megpróbált visszaváltani profiba: "Jön még valami bolond?".

Ki tudja, hány próbálkozással később már láthatóan feladta a küzdelmet, és inkább csak az érkezőket kommentálta. Egy törpének öltözött óriásról, aki balta gyanánt egy kosárpalánkot csapott a hóna alá, azt állította, hogy Putyin elnök, aki Obamával készül kosarazni. "Az első, aki eléri a tíz pontot, egyszer ingyen bombázhatja Szíriát" - mondja.

Végül lakonikusan megjegyzi, hogy karrierje legrosszabb napja ez. (Via We Love Short Videos)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.