Egy brit amatőr író levadászta a tinilányt, aki rosszat írt a könyvéről és fejbe vágta egy borosüveggel

MŰVÉSZET
2015 november 10., 20:59
comments 134

Richard Brittain egy 28 éves brit férfi, aki eddig leginkább arról volt ismert, ha valamiről ismert volt egyáltalán, hogy 2006-ban megnyert egy tévés kvízműsort. Azóta írásra adta a fejét, elkészítette The World Rose című regényét. A könyv kezdeményeit feltöltötte a Wattpad nevű alkalmazásba, ahol amatőr írok osztják meg egymással az ötleteiket és kritikákat írnak egymás regénykezdeményeiről.

Brittainnek valószínűleg sikerült összeszednie valamennyi pénzt, mert végül saját kiadásában megjelent a könyve. Az Amazonon még mindig megrendelhető, és leírása szerint tündérmese, ami egy félig fantasztikus ősi világban játszódik, és van benne akció, kaland, költészet és komédia. A leírás még a címet is magyarázza, így pedig tényleg olyan képet alakít ki az emberben, hogy mindent akar, csak ezt a könyvet ne kelljen elolvasnia.

Brittain a blogján azt írta, hogy a könyv megjelenését nagy ováció övezte, és hogy Shakespeare-hez meg Dickenshez hasonlították az írót a kritikák. De panaszkodott negatív kritikákra, amik szerinte idiótáktól és tinédzserektől jönnek.

Egy Paige Rolland nevű skóciai tinilány is egy csillagos értékelést adott a könyvnek, kritikájában, amit szintén megőrzött az Amazon, nagyon lehúzta a regényt.

photo_camera A srác meg a könyve (A képek forrása Brittain írói blogja.)

Az írónak több se kellett, név alapján levadászta a lányt a Facebookon, ahonnan megtudta, hogy Rolland egy skóciai szupermarketben dolgozik. Az író 500 mérföldet utazott Londonból Skóciába, ahol besétált a boltba, és 

egy teli borosüveggel fejbe vágta az éppen müzlisdobozokat pakoló lányt.

Rolland az ütéstől elveszítette az eszméletét, és felnyílt a fejbőre.

Ez az egész még tavaly történt, azért csak most cikkeznek róla, mert kedden tárgyalta a bíróság az ügyet. Brittain beismerte tettét a tárgyaláson.

A Gawker egyik szerzője, miután visszaolvasta az író blogját, azt írja, hogy nem ez volt az első eset, amikor Brittain a Facebookon lenyomozott egy nőt, és megkereste: korábban zaklatott egy másik nőt is, aki végül a hatóságokhoz fordult. Erről a lányról mintázta a The World Rose hősnőjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.