Leállt az élet Görögországban

külföld
2015 november 12., 12:55
comments 115

Huszonnégy órás általános sztrájkot tartanak csütörtökön Görögországban a megszorítások miatt. A hivatalok és az iskolák zárva tartanak, az orvosok csak a sürgős eseteket látják el, szünetel a hírszolgáltatás. Többen összecsaptak a rendőrökkel.

A közösségi közlekedés már kora reggel leállt, ahogy az állami intézmények sem nyitottak ki - tájékoztatott a legnagyobb görög szakszervezeti szövetség (GSEE) egyik képviselője. Nem járnak a metrók, vonatok és komphajók, az állami iskolák és kórházak nem nyitottak ki, de a legtöbb régészeti hely és múzeum sem fogad csütörtökön látogatókat.

A sztrájk részeként csaknem az összes belföldi repülőjáratot törölték, de a nemzetközi légi közlekedést nem érinti a munkabeszüntetés.

A rádióban és a televízióban helyi idő szerint reggel hat óra óta nincsen híradás, mivel az újságírók sem vették fel a munkát.

Ekkora sztrájkra Alekszisz Ciprasz hivatalba lépése óta még nem volt példa. A sztrájkot az ország három legfontosabb szakszervezeti szövetsége szervezte.

A görög kormány augusztus közepén jóváhagyott egy újabb, a következő három évre szóló 86 milliárd eurós mentőcsomagot, amelyért cserébe további megszorítások és reformok végrehajtását vállalta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.