Még az ügyészség szerint is durva a fagyállós borosgazda hétéves letöltendője

bűnügy
2015 november 13., 08:41
comments 1095

Szerdán ítélte hét év börtönre a Budapest Környéki Törvényszék azt a vácszentlászlói férfit, aki még 2013 októberében elégelte meg a pincéje rendszeres kifosztását és fagyállót töltött a borába. A tolvaj ivott a mérgezett meggyborból, és még barátait is megkínálta az italból. Ketten mérgezéssel kerültek kórházba. Az időközben dizájnerdrogot fogyasztó betörőről a barátai azt hitték, hogy nagyon berúgott, ezért hazaküldték aludni. Kéősbb ő is kórházba került, ahol veseelégtelenségben meghalt.

Az első fokú ítélet ellen nem csak a borosgazda védője, hanem szokatlan módon a Pest Megyei Főügyészség is enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség szerint eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolták meg a férfit, ezt később a bíróság halált okozó testi sértésre módosította. A vádhatóság szerint a szándékos emberölés nem merülhetett fel a férfiban.

Hogy ettől függetlenül miért büntetendő a csapda, arról itt írtunk bővebben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.