Azért robbantották fel magukat kint az öngyilkos merénylők, mert nem engedték be őket a stadionba

Terrorizmus
2015 november 14., 19:13
comments 216

A párizsi főügyész beszámolója után végre magyarázatot kaptunk néhány fontos kérdésre. Az egyik az, hogy

nagyon jól működött a Stade de France biztonsági rendszere a beengedéskor:

azt a 25 éves, valószínűleg szír állampolgár férfit, akinél a Görögországot megjárt útlevelet találták, feltartóztatták a beengedésnél, a stadion D kapujánál. Ekkor robbant fel a TATP-t tartalmazó robbanó mellénye, így a merénylőn kívül csak egy közelben álló férfi halt meg. Tíz perccel később a H kapunál, szintén a stadionon kívül robbantotta fel magát egy merénylő, nem sokkal később pedig a közelben egy McDonald'snál egy harmadik merénylő.

photo_camera A meccs után a stadionban rekedt tömeg a Stade de France gyepén. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha bejutnak a teltházas, hatvanezres stadionba, ahol épp ment a francia-német barátságos focimeccs – amit egyébként a kintről behallatszó robbanások ellenére végigjátszottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.