Orbán Kínában: Magyarország a multipoláris világrendben érdekelt

POLITIKA
2015 november 25., 05:37
comments 100

Orbán Viktor kedden Kínában tárgyalt Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, és az egyeztetés fő témája a magyar mezőgazdasági termékek kínai exportjának növelése volt. A kormányfő pekingi programjáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője adott tájékoztatást. 

photo_camera Orbán Viktor ezúttal Pekingben beszélt. 

A kormányfő az egyeztetés után kiemelte, hogy Kína nélkül Magyarország aligha tudott volna kimászni abból a válságból, amiben öt éve még benne volt. Kína nagyon nehéz időkben segített a magyaroknak talpra állni a miniszterelnök szerint. 

Orbán arról beszélt, hogy Magyarország egy multipoláris világrendben érdekelt, amelyben a kínai nemzeti deviza, a renmibi világpénznek számít, és amiben az Európai Unió és Kína szorosan együttműködnek. A találkozó témái között szerepelt a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése, amit mindkét fél stratégiai jelentőségűnek tekint, és felmerült magyar-kínai közvetlen repülőjáratok megindításának lehetősége is. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.