Tüntettek Budapest legjobban hiányzó zebrájáért

Budapest
2015 november 25., 20:00
comments 132

Sehová nem kellene annyira zebra, mint a Rákóczi útra a Kazinczy és a Szentkirályi utca közé. Nappal még csak-csak elmegy a dolog, de éjjel rengeteg ember rohan át itt az úton. Ez érthető is, hiszen a Mikszáth tér felől itt közelíthető meg legkönnyebben a hetedik kerületi bulinegyed. A közelben ugyan van két zebra is, ezeket piros körökkel jelöltem:

photo_camera

Az Astoria felé esőnek még van értelme, de annak, ami a Vas és a Gyulai Pál utca közé esik, annak nem sok. Épület elől indul és épület elé érkezik, ráadásul sem a Vas, sem a Gyulai Pál utca nincs annyira forgalmas, mint a Szentkirályi. Ugyanígy a túl oldalon a Nagy Diófa utca sem említhető egy lapon a Kazinczyvel.

A jarokelo.hu oldalon indult is egy civil kezdeményezés az új zebráért. Most volt egy kisebb demonstráció is az ügy érdekében, ott készült ez a fotó:

A BKK annak idején ennyit válaszolt a felvetésre, nem tudni, hogy most mennyivel tart előrébb az ügy:

Új gyalogos-átkelőhely létesítéséhez útépítési, forgalomtechnikai és (fénymérési jegyzőkönyvet is tartalmazó) közvilágítási terveken kívül a Budapest Főváros Kormányhivatalának illetékköteles eljárás keretében kiadott helykijelölő határozata szükséges. A helykijelölő határozathoz számos szervezet hozzájárulását is meg kell kérni: többek között a terület tulajdonosának, útkezelőjének, a forgalomtechnikai kezelőnek és a közvilágítási hálózat üzemeltetőjének hozzájárulását. A burkolati jelek és jelzőtáblák létesítésén kívül a szabványokban előírt erősségű megvilágítást és a kétoldali járdacsatlakozást (szegélysüllyesztésekkel, vakvezető sávokkal) is ki kell építeni, így összességben elmondható, hogy ennek jelentős költségei vannak. Ennek megvalósítását rövidtávon nem tudjuk vállalni, azonban szeretnénk megemlíteni, hogy a Rákóczi útra is vonatkozó, folyamatban lévő közlekedés-fejlesztési tervezés során figyelembe vesszük a gyalogátkelőhely létesítésének igényét. Az említett projekt megvalósíthatóságának részletei és időbeli ütemezése jelenleg Társaságunk számára még nem ismertek, így arról nem tudjuk Önt tájékoztatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.