Gazdasági szankciókkal csapnak vissza Törökországnak az oroszok

külföld
2015 november 26., 16:26
comments 259

Oroszország széleskörű szankciókat tervez Törökország ellen a  Szu-24-es lelövése miatt - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön. 

Azt mondta, hogy a konkrét intézkedéseket napokon belül bejelentik. Medvegyev szerint a szankciók érinteni fogják a két ország közötti kereskedelmet, a munkaerőpiacot, a turizmust és a légi közlekedést is.

A két ország között elég erősek a gazdasági kapcsolatok: Oroszország számít Törökország második legnagyobb kereskedelmi partnerének, amíg a legtöbb orosz turista általában Törökországba utazik. Az orosz miniszterelnök hozzátette, hogy a büntető intézkedések érinthetik az olyan közös gazdasági projekteket is, mint az új vámokról szóló tárgyalások. 

Az orosz mezőgazdasági miniszter pedig a Törökországból érkező élelmiszerek szigorúbb ellenőrzését jelentette be. Ennek a gép lelövésének hatására az orosz élelmiszerügyi felügyelet 800 kg török árut minősített veszélyesnek, és kivonta a forgalomból.

Putyin szóvá tette, hogy még a mai napig nem kaptak világos bocsánatkérést a törököktől. Recep Tayyip Erdogan török elnök a CNN-nek azt mondta, hogy nem is fognak. (BBC/FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.