Németh Szilárd szerint a felvidéki diákok esetében dzsihádistákat sejtető TEK nem tévesztett meg senkit

politika
2015 november 26., 07:49
comments 117

Parádés kormányzati nyilatkozat jelent meg az állami hírügynökségben a terrorelhárítóink legújabb pancserságáról, a nemzetközi terroristának hitt felvidéki diákokról. Nem más, mint az ex-rezsibiztos, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja, Németh Szilárd mutatta be a kormányzati kommunikációnak az ezzel üggyel kapcsolatos sarokköveit.

Németh Szilárd szerint "a világban teljesen új típusú terrorizmus alakult ki, és nem mindig a profin kiképzetteket vetik be". Azt is elmondta, hogy "nem az a kérdés, hogy ki profi, ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül, és ki az, aki fegyvereket és robbanóanyagot gyűjt."

A TEK szerinte egy bűncselekményt akadályozott meg, "amire létrehozták a TEK-et, abban járt el".

Németh szerint a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén megtárgyalták a témát, a testület meggyőző tényekkel alátámasztott tájékoztatást kapott a TEK-től és a Belügyminisztériumtól. "A bizottsági tagok között teljes egyetértés volt az ügyben, mindenki gratulált és köszönetét fejezte ki a TEK-nek, hogy tette a dolgát."

Mint emlékezetes, a Fővárosi Törvényszék nem engedélyezte a négy, kedden elfogott fiatal előzetes letartóztatását. Korábban a TEK vezetője, Hajdu János a sajtóban "bombalaboratóriumról" beszélt és nemzetközi terrorista szálakat sejtetett az ügyben.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.