8 tuti irodai tréfa, ami garantáltan feldobja a hangulatot a munkahelyeden :-D

vicc
2015 november 27., 05:32
comments 212

Nincs rosszabb, mint egy unalmas munkahely. A legjobb, ha az ember a barátainak, már-már a testvéreinek tekinheti a kollégáit. De az ilyen kapcsolatok nem alakulnak ki egyik pillanatról a másikra, dolgozni kell értük.

Erre kiváló módszer, ha a kollégák folyamatosan ugratják egymást, állandóan röpködnek a poénok, és mindennaposak az ún. irodai prankek, az egyszerű csibészes tréfák.

Köztudott, hogy a magyar szerkesztőségekhez hasonlóan mi itt a 444-nél szintén állandóan dilizünk, nincs egy perc nyugalom, megállás nélkül megy az ökörködés. A bőséges tapasztalatokból kiindulva össze is gyűjtöttünk egy csokorra valót, hogy mindenkinek hatalmas buli legyen a meló.

1. Nem látod, hogy itt vagyok? :-)

Elsőként itt ez az örök kedvenc, ami szinte teljesen ismeretlen emberekből is garantáltan előhozza a gurgulázó nevetést. A lényeg, hogy a megviccelt kollégának meg kell kocogtatni az egyik vállát, ám cselesen a másik oldalára kell odaállni, hogy amikor visszafordul, hadd nevessen, mekkora tökfilkó volt, hogy nem arra fordult már az elején.

photo_camera Kukucs! ;D

2. Mi ez? Leetted magad? ;-)

A másik közkedvelt klasszikus: mutass rá a kolléga pólójára mellkastájon, és kérdezd meg, hogy: „Mi ez?” (a haladók azt is hozzátehetik, hogy: „Leetted magad?”), majd amikor gyanútlanul lepillant, pöcköld meg az orrát. Be fogtok szarni a röhögéstől.

photo_camera Bajng! ;D

3. Mibe nyúltál bele? :-D

Óriási prank, szívatás a javából: amíg a kolléga hasmenéssel vagy orrvérzéssel bajlódik a vécén, kend össze a kilincset fogkrémmel. Nem akarom lelőni a poént, mi fog történni, de a kacagás garantált, pláne ha nem veszi észre egyből, és utána megtapogatja magát. (Pro tipp született Humor Heroldoknak: lehetőleg olyan fogkrémet használj, ami nyomot hagy a ruhán, hogy az egész iroda láthassa, mit tettél.)

photo_camera Ember! Nem láttad, hogy tiszta dzsuva a kilincs? ;D

4. Hogy nem vetted észre? :-DDD

Na ez az, amit az életben mindenkinek ki kell próbálnia. Résnyire nyitva kell hagyni egy ajtót, amin várhatóan be fog toppanni a megviccelendő kolléga, és a tetejére egy vödröt kell tenni, hogy amikor benyit, a fejére huppanjon a súlyos tárgy. Ha vízzel vagy porral megtöltjük, még nagyobbat üt a poén.

photo_camera Bumm a fejbe! ;D

5. Hallod, mit írtál ki? :-ĐĐĐ

Erről ismerszik meg a haladó tréfamester. A lényeg, hogy ha a kollégád néhány percre feláll az asztalától, és bejelentkezve maradt a gépén, azonnal menj oda trollkodni. Írd ki a nevében a Facebookra, hogy „buzi vagyok”, vagy küldd el egy prostituált profilját az illető feleségének azzal, hogy „kipróbáltam, de bénább, mint a feleségem”, majd tedd hozzá, hogy „bocs, nem ide”, mielőtt kilépsz.

photo_camera Totális lebukás! ;D

Még viccesebb, ha véletlenül pont be van jelentkezve az internetbankban, és átutalsz valakinek egy nagyobb összeget. (nevet)

6. Fúj, mi ez itt? x‑DDD

Amikor éppen mindenki elmegy ebédelni, vagy még nem értek be reggel, gyorsan szarj oda az iroda közepére vagy egy munkatársad asztalára, majd ülj vissza az asztalodhoz, és tegyél úgy, mintha zenét hallgatnál, amikor a többiek visszajönnek. Hatalmas buli lesz, miután meglátják a művet, és egy darabig tetteted a hülyét, aztán elárulod, mi történt. Ráadásul a poén nem fog veszíteni az értékéből később sem, sőt, minél többször játszod el, annál viccesebb lesz.

photo_camera Ki tette oda? Én eskü nem láttam semmit! ;D

7. Nem ismertetek fel? ¯\_(ツ)_/¯

Ez az unalmas péntek délutánokra alkalmas kis tréfa sok odafigyelést igényel, és egy kicsit drágább mulatság is, de minden egyes forintot megér. Öltözz be dzsihádista fegyveresnek, meglátod, szem nem marad szárazon! A hatás kedvéért fontos, hogy legyen rendes harci szerelésed meg maszkod, nehogy látszódjon, hogy te vagy az.

photo_camera Ez ugyan nem az ISIS, hanem az ellene harcoló iraki speciális erők egyik katonája, de hasonló szerelést kell elképzelni (Fotó: Haidar Hamdani / AFP)

Érdemes megtanulni pár mondatot arabul, hogy elváltoztatott hangon ordibálhass egy gépfegyver tökéletes replikájával a kezedben. Mindenképp boríts fel egy asztalt, nehogy egyből rájöjjenek, hogy az egész csak egy vicc. Ha még az Iszlám Állam logóját is magadon viseled, akkor tényleg te leszel a nap hőse!

8. Ide tudsz jönni? (/◕ヮ◕)/

Ez az aduász, az Ultimate Munkahelyi Prank: csald el a kollégádat egy félreeső helyre, üsd le, és fűrészeld le az egyik lábát. Kánonban fog kacagni az iroda, és az benne a legjobb, hogy mindig veletek marad ez a vicc, hiszen bármikor is néztek majd rá a munkatárs amputált lábára, a felébresztett kellemes emlék biztosan mosolyt csal az arcotokra. :-)

photo_camera Hogy lehet ennek bedőlni? ;D

Az illusztrációkat Botos Tamás készítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.