Ezer eurós öltönyben vegyült volna a párizsi üzleti negyedben a terrortervelő

külföld
2015 november 28., 08:55
comments 175

Félig-meddig a sajtóból már ismert, de most már a hivatalos nyomozás által megerősített részleteket szivárogtat a francia ügyészség.

Azt lehetett már tudni, hogy a november közepi támadások során maguk és a hatóságok által felszámolt terrorista sejt nem sokkal később, november 18-án a párizsi üzleti negyedben, a La Défence-ban terveztek merényletet.

A most kiszivárgó információk szerint a marokkói születésű, belga állampolgár Abdelhamid Abaaoud, a támadások kitervelője adott unokatestvérének, Hasna Ait Boulahcennek 5000 eurót, hogy vegyen belőle neki és egy meg nem nevezett segítőjének öltönyt és hozzá passzoló cipőt,

"hogy ne lógjanak ki a társaságból".

Adbelhamid Abaaoud
photo_camera Adbelhamid Abaaoud

A nyomozók beszéltek tanúkkal, akik előtt azzal büszkélkedett Abaaoud, hogy milyen egyszerű volt neki a menekültekkel együtt átmenni Európán Szíriából visszafelé jövet. "Franciaország – nulla", mondta a határellenőrzéssel kapcsolatban. A terrorista egyébként az üzleti negyed után főleg a városban élő zsidók ellen követett volna el támadásokat.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.