Kikapott Volodimir Klicsko

Tbg
sport
2015 november 29., 06:13
comments 142

Kilenc és fél év után Volodimir Klicsko vereséget szenvedett ökölvívó világbajnoki címmérkőzésén Tyson Fury angol bokszolótól és egyhangú pontozással elvesztette a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), s a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki öveit.

photo_camera Klicsko és Fury a hivatalos mérlegelésen Essenben 2015. november 27-én, egy nappal a WBA világbajnoki címvédő mérkőzésük előtt. (MTI/AP/Martin Meissner)

A 198 centis, 39 éves címvédő Klicsko a németországi Düsseldorfban vívott meg szombat este a 206 centis, nála 12 évvel fiatalabb angol kihívójával 45 ezer néző előtt Esprit Arenában. A 12 menet után Klicsko a pontozásnál (112:115, 112:115, 111:116) egyértelműen alulmaradt.

„Tyson olyan gyors volt. Nem hittem volna, hogy sikerül neki. Nem találtam meg hozzá a megfelelő kulcsot” - mondta Klicsko csalódottan. 

Közölte, hogy visszavágót akar Tyson Furyval. A sajtótájkoztatón is jól látszott a zúzódások alapján, hogy az ukrán bokszolót sokkal jobban megviselte a küzdelem, mint brit ellenfelét, akinek még csak monoklija se nagyon lett. 

„Egy álom vált valóra. Hat hónapig készültem erre. Alig akarom elhinni” - mondta Fury, aki még a ringben elénekelt egy szerenádszerű dalt feleségének.

Élete elején pedig nem úgy nézett ki, hogy Furyből bokszoló lesz, három hónappal korábban született, nevét viszont Mike Tyson, az amerikai bokszlegenda után kapta, írja a Telegraph a cigány-ír felmenőkkel rendelkező sportolóról, akinek a családfája egyébként is roskadozik a bokszbajnokoktól.

 (MTI/Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.