Legalább nem egy unalmas robot a nehézsúly új királya

sport
2015 november 29., 09:02
comments 118

Arra elég kevesen számítottak, hogy a brit Tyson Fury legyőzi a 11 éve veretlen Vlagyimir (Volomidir) Klicskót, de gyorsan nyomot fog hagyni azokban is, akik eddig nem ismerték. 

Igen, a Cigány becenéven bokszoló apja Mike Tyson után nevezte el. (Tyson már két éve világbajnok volt, amikor Fury megszületett.) Fury már a Cigányok Királyának nevezi magát, valóban egy vándorló közösségben nőtt fel, és lakókocsiban élt még karrierje kezdetén is. Úgy, mint a blöffben Brad Pitt. 

A 27 éves Fury még Klicskónál is magasabb nyolc centivel, 206 centi, ezzel láthatóan nem tudott mit kezdeni a majdnem összes korábbi ellenfelénél magasabb ukrán címvédő. Furynek amatőrként 36 meccse volt, négyen kapott ki, Profiként veretlen, a Klicsko elleni volt a 25. meccse. Az első profi meccsén Gyöngyösi Bélát ütötte ki.

Rettenetesen tenyérbemászó tud lenni, homofób, időként agyatlanul nagyképű, így fordulhatott elő, hogy a szokásos beszólása egyszer annyira félrement, hogy egy bokszoló (BronzeBomber) helyett egy női focistát kezdett sértegetni (LucyBomber) a Twitteren. 

Elég sokat képzel magáról, mondta már azt is, hogy Muhammad Ali óta az legszínesebb, legellentmondásosabb harcos, akire az egész világ vár. 

Szeptemberben Batmannak öltözve tette emlékezetessé a Klicsko elleni meccs előtti sajtótájékoztatót.

Azt a meccset akkor sérülésre hivatkozva lemondta Klicsko, Fury ebből már azt a következtetést szűrte le, hogy a világbajnok megijedt tőle. Egy hónapos csúszásszal aztán csak összejött a meccs.

Fury rendszeresen levénemberezte Klicskót, és azt mondta neki, hogy csak egy botoxolt, ősz hajú, unalmas robot.

Aztán elbohóckodta a sajtótájékoztatót.

Aztán az utolsó pillanatban még énekelt neki

Majd simán legyőzte az ukránt, és a nagyszájú szájhősből tényleg világbajnok lett. 

Aztán megint énekelt egyet, már a feleségének. 

Majd olyat tett, ami tőle is szokatlan. Elnézést kért az ukrántól a beszólások miatt, ami csak a show miatti heccelés volt, és Klicskót igenis nagy harcosnak tartja.

Klicsko visszavágót követel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.