Németország 1200 katonát küld Szíriába

háború
2015 november 29., 18:14
comments 234

Németország 1200 katonát küldene Szíriába, hogy támogassa a nemzetközi közösség harcát az Iszlám Állam ellen - erről a német hadsereg vezérkari vezetője, Volker Wieker beszélt vasárnap Berlinben a Bildnek. 

Hollande és Merkel. Fotó: AFP/ Tobias Schwarz
photo_camera Hollande és Merkel. Fotó: AFP/ Tobias Schwarz

Amennyiben a terv megvalósul, ez lesz a jelenleg német haderő legnagyobb külföldi bevetése, amey egyértlemű válasz lenne Franciaország kormánya azon kérésére, hogy szövetségesei vállaljana aktív részt a közel-keleti terrorszervezet felszámolásáért folytatott katonai akcióban. 

A hír szerint a német hadsereg hajókat és felderítő repülőket (Tornadokat) szállítana Szíria közelébe, de direkt bevetést egyelőre nem terveznek. Az állomáshelyek Jordániában vagy Törökországban lehetnek. 

Az ügyben hamarosan dönt a parlament, és akár még idén megindulhatnak az első német csapatok a térség irányába. 

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.