Már több mint egy hete nincsen áram a Krímen

2015 november 30., 18:49
comments 156

November huszonegyedikén robbantották fel máig ismeretlen a Krím-félszigetre futó nagyfeszültségű villanyvezetékeket, amit csak most sikerült az Ukrenergo szakembereinek megjavítaniuk. A több mint egy hete csak napi kétszer kétórányi villanyszolgáltatást kapó félszigeten viszont továbbra is sötét marad. Az Ukranegro csak akkor hajlandó visszakapcsolni az áramot, ha Ukrajnától elszakadt krími vezetés és Kijev megegyezik, hogy a jövőben, ki milyen arányba állja a villanyszámlát.

photo_camera Maks Vetrov/Sputnik

 Az oroszbarát vezetés a sötét napok miatti károkat megfizetettné az ukrán vezetéssel, mert szerintük ők robbantották fel az oszlopokat. Az ukrán kormány természetesen ezt tagadja. 

Szeptember óta ukrajnai szervezetek önkéntesei, és krími tatárok közösen torlaszolják el a félszigetre vezető utak egy részét, hogy megakadályozzák az árúszállítást. Az ukrán kormány múlt héten elrendelte hivatalosan is a blokádot: közúton, vasúton és tengeren egyaránt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.