Szentgotthárd polgármestere szerint a zsidó állam is állhatott a párizsi terrortámadások mögött

képzavar
2015 november 30., 05:09
comments 369

A nyugat.hu-ra került fel egy hangfelvétel, ami állításuk szerint a város november 16-ai, rendkívüli testületi ülését megelőző erőforrás bizottásgi ülésén készült. Sokáig kérdés volt, hogy mi legyen a városban található menekülttáborral. Ekkor történt, hogy Huszár Gábor polgármester kifejtette, milyen összefüggéseket vélt felfedezni a háttérben: 

„…Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez...”

Az is kiderül a felvételből. hogy a városvezetés már az ülés lefolytatása előtt döntött, hajlandó lesz befogadni a konténertábort, ha arra szükséges. A polgármester arról győzködte a képviselőket, hogy ha nemet mondanak, akkor hátrányba kerülnek a kormánynál, ha viszont megszavazzák, akkor komoly pénzek érkezhetnek. Az egyik bizottsági tag szerint ez amúgy zsarolás. 

Huszár Gábor 2010 óta Szentgotthárd polgármestere. 2010-ben a fideszes Viniczay Tibort győzte le, így 2014-ben már persze ő indulhatott fideszesként, kihívója sem volt. 

A teljes hangfelvétel itt hallható, a kiemelt rész 0.50-től szerepel: 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.