Az én nevem, az én nevem, Kukorica, Kukorica Ninh Duc Hoang Long

ZENE
2015 december 01., 11:10
comments 30

Operaénekes, főleg leendő, még csak a Zeneakadémiára járó operaénekes nem nagyon volt még annyira népszerű Magyarországon, mint az akkor 22 éves Ninh Duc Hoang Long, akinek egy tavaly nyári videóját pillanatok alatt majdnem félmilliószor nézték meg az elandalodott magyar netezők.

Most itt az új cukiság-atomcsapás amiben hősünk Kacsóh Pongrác: János vitéz című daljátékából énekli Jancsi belépőjét az első felvonásból

A komolyzenei majdnemsztár sokkal rutinosabb lett 2014 nyara óta. Akkor még teljesen spontán lett párnapos híresség, miután valaki kiszúrta a Youtube-csatornáján a videót, amit a Balassi Intézet év végi buliján rögzítettek. Most bezzeg már magától a művésztől kaptam az új videóra figyelmeztető csetüzenetet. A mester ráadásult annyira figyelt, hogy emlékezett, a Hazám, hazámot annak idején először én posztoltam ki a Cinkre, onnan vette át a sajtó. Erre például én magam sem emlékeztem, de nem is vagyok fiatal operaénekes.

Az alkalmat megragadva mini csetinterjút készítettem az énekessel:

444: Történt veled valami izgalmas tavaly nyár óta, amióta híres lett a Hazám, hazám?

Ninh Duc Hoang Long: Sokat hivot kaptam hogy televizio hangverseny jarni de nem akarom. [kinyújtott nyelvű nevető arc] Csak tovabb tanulni. [kinyújtott nyelvű nevető arc] De nagyon koszonom neked mert a tavaly ota sokan tud rolam mint Hazam hazam fiu =)) [duplaooros szmájli]

Végül pedig az ilyesmire hajlamosak itt meghallgathatják ugyanezt Ninh Duc Hoang Long leghíresebb elődje, Sárdy János klasszikus előadásában:

Kiskoromban annyiszor kellett meghallgatnom, hogy máig úgy emlékeztem, hogy a szövegében van egy olyan rész, hogy 

heeej parasztos

És tényleg!

Én a pásztorok királya, legeltetem nyájam
Nem törődöm az idővel, a szívemben nyár van.
Szerelemnek forró nyara égeti a lelkem,
Amióta azt a kislányt egyszer megöleltem.
Be-be járok a faluba, édes Ilsukámhoz,
Az én nevem, az én nevem Kukorica, Kukorica János.

Kukorica közt találtak, ott szedtek fel engem.
A nevem is heeej parasztos, de én nem szégyellem.
A juhásznak épp elég ez, úribb, cifrább nem kell.
Ragaszkodom a nevemhez igaz szeretettel.
Becsületes jó magyar név, nem hímez, nem hámoz,
Az én nevem, az én nevem Kukorica, Kukorica János.

Hat ökör sem visz el tőle, összenőttem véle,
Id'adhatná fél országát király őfelsége.
Kínálhatna püspökséggel a római pápa,
Csalogathat csalfa csókkal cifra úri dáma.
Odanőttem Iluskámhoz, mint levél a fához,
Az én nevem, az én nevem Kukorica, Kukorica János.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.