Januártól nem lehet vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni olyan ellen, aki ezt nem akarja

POLITIKA
2015 december 01., 22:38
comments 252

Habony Árpáddal szemben már több vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményeztek ellenzéki politikusok ugyanúgy, ahogyan más kormánypolitikusok ellen is, és ahogy a kormányzati oldal ellenzéki politikusok ellen.

A kedden elfogadott hatalmas törvénymódosító-csomag értelmében erre januártól nem lesz lehetőség.

A HírTV posztja szerint 2016-ban ilyen eljárást már csak akkor indíthat a NAV magánszemély ellen, ha azt ő maga (mármint a magánszemély) kezdeményezi, vagy ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

Januártól a Nemzetgazdasági Minisztérium Államtitkára, Tállai András vezeti majd a NAV-ot, ő így védte az új intézkedést:

„A vagyonosodási vizsgálat mint olyan nem fog megszűnni. A becslési eljárásnak az alkalmazása fog szűkülni. Az a célja, hogy az ártatlan adózókat, az átlagadózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ne vegzálja.”

Az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint a fideszesek egyszerűen félnek, ezért szűkítették be a vagyonosodási vizsgálat adta lehetőségeket.

Mondjuk, nem mintha eddig olyan sokan megbuktak volna emiatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.