Megúszhatja a börtönt a szlovákiai kakifantom

külföld
2015 december 02., 12:56
comments 103

Az ügyészség fenntartaná Martin Macko, a szlovákiai kakifantom vizsgálati fogságát. Michal Šúrek ügyész szerint ugyanis fennáll a veszélye, hogy szabad lábon Macko folytatná a bűncselekmények elkövetését, vagyis

újabb nőket kenne be ürülékkel.

Mackót, akinek az apja, Pavol Macko a szlovák hadsereg tábornoka, a múlt hétfőn kapták el egy károlyfalui buszmegálóban. Elfogásakor Macko ürülékkel volt összekenve.

A kép hátterében Martin Macko, a kakifantom. A kép előterében Pavol Macko tábornok, a kakifantom édesapja. A képet a Parameter.sk hozzájárulásával közölhettük.
photo_camera A kép hátterében Martin Macko, a kakifantom. A kép előterében Pavol Macko tábornok, a kakifantom édesapja. A képet a Parameter.sk hozzájárulásával közölhettük.

Šúrek elmondta, hogy az ügy vizsgálatába klinikai pszichológust és pszichiátert is bevontak, előbbi Macko jellem- és értékrendszerét, magatartásának, viselkedésének indítékait kutatja, utóbbi pedig azt, hogy szenved-e drogfüggőségtől.

Véleményük alapján az is elképzelhető, hogy Macko megússza a börtönt, helyette gyógykezelésre küldik. Az ügyészség a szakvélemények alapján dönt majd a folytatásról.

Mackót három áldozata is azonosította, és ő maga is beismerő vallomást tett. Az ügyészség összesen hat esettel gyanúsítja, garázdaságért legfeljebb három év börtönt kaphat. (Via Parameter.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.