Végre kihallgatta a kémkedéssel gyanúsított Kovács Bélát az ügyészség

bűnügy
2015 december 04., 14:19
comments 201

Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

Kovács Béla a gyanúsítással szemben panasszal élt, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő.

A bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozás határideje december 20. A minősített adatokat is tartalmazó nyomozás állásáról további tájékoztatás nem adható – közölte az ügyészség.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

2014 májusában derült ki, hogy Kovács Béla az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint kém. A politikus mentelmi jogát októberben függesztette fel az Európai Parlament, de nem tudni, hogy az ügyészség miért csak a nyomozás határidejének lejárta előtt 16 nappal hallgatta ki a kémkedéssel gyanúsított politikust, amikor az EP határozatát már november 5-én megkapták.

Egyébként az ügyével foglalkozó ügyész már kihallgatta az anyját, a barátait, de a múltjával sok kérdést felvető orosz feleségét nem. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.