Óriási hisztit nyomott le Tőkés László, mert Orbán túl sokáig beszélt

politika
2015 december 10., 06:36
comments 161

Több forrás is azt mondta a Népszabadságnak, hogy a Magyar Állandó Értekezleten egyetlen ember nem írta alá a határon túli magyarok legmagasabb fórumának zárónyilatkozatát: Tőkés László volt erdélyi püspök, fideszes EP-képviselő, aki egyből Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Kelemen Hunor után jött volna a sorban.

Tőkés állítólag Kelemen után mondhatta volna el a beszédét, de csak annyit mondott, hogy neki azt tanácsolták, spóroljon a szóval, mert nem jut mindenkire elég idő, ezért nem tartja meg a beszédét, majd kinyomta a mikrofont.

Ugyan a levezető elnök, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságát vezető fideszes Potápi Árpád kérlelte, de minimum udvariasan jelezte, hogy Tőkésre mindenképpen van idő, az EP-képviselő nemet mondott. Sőt, állítólag a szünet után végleg el is ment.

Orbán ezt állítólag még a teremben nézte végig, és csak kényszeredetten nevetgélt.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI

Tőkés állítólag azért is sértődhetett meg, mert egy ideje Orbán inkább az RMDSZ-t támogatja, mint Tőkéséket, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, de ennek ellentmond, hogy Tőkés Orbánnak köszönheti, hogy eljutott az Európai Parlamentbe. (Népszabadság Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.