Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája

POLITIKA
2015 december 21., 06:11
comments 309

A Századvég Alapítvány elnöke a Magyar Időknek adott interjút. A hétfőn megjelent lapban Lánczi András szerint a Fidesz és Orbán Viktor tavaly télhez képest mért megerősödése annak köszönhető, hogy a miniszterelnök jókor, határozottan és következetesen lépett fel a migránskérdésben. Lánczi szerint az emberek számára a biztonság az első, 

"és csak utána következik, hogyan ítélik meg például az elosztási viszonyokat."

A Századvég vezetője szerint azért nincsen ma Magyarországon erős baloldali ellenzéki párt, mert intellektuálisan kifulladt a trend, ami  a hatvanas években indult és nincsen példaként működő sikeres európai baloldali párt. A Századvéget ért kritikákról Lánczi elmondta, hogy azok igazságtalanok és hazugok. Szerinte az is bebizonyosodott, hogy sem ő, sem kollégiái nincsenek kitiltva az Egyesült Államokból. Lánczi szerint

egyrészt példátlan, másrészt felháborító is az, 

hogy egy újságíró kiperelte az cégtől azokat a tanulmányokat, amiket a kormánynak készített eddig több mint évi ötmilliárdért. Szerinte az ország érdekeit sértheti bizonyos tanulmányok, elemzések publikálása. 

"Vagyis nagyon komoly dologról van szó, a nemzeti és állami érdeket fölülírták a nyilvánosság jogával."

photo_camera

Arra az újságíró kérdésre, hogy mit lehet kezdeni majd a Fideszt ért korrupció ügyekkel, Lánczi úgy felel, hogy

"amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája".

A Századvég vezetője szerint a Fidesznek fontos, hogy a hazai vállalkozói réteg megerősödjön. 

"Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.