Gyárfás Tamást magánemberként bántja, hogy Hosszú Katinka nem lesz szövetsége ingyenkabalaállata

sport
2015 december 23., 05:42
comments 357

Nem állítom, hogy értem, sőt, azt se, hogy értelmes Gyárfás Tamás nyilatkozata, amit a Magyar Nemzetnek adott Hosszú Katinka ügyében. Talán hallották, hogy a sokszoros világbajnok Hosszú, a magyar úszósport aktuálisan legnagyobb sztárja és olimpiai reménysége kedden nyílt levélben fakadt ki azért, mert szerinte a Gyárfás elnökölte Magyar Úszószövetség korábbi ígéreteivel szemben még mindig nem biztosít kellő támogatást felkészüléséhez.

Hosszú vádjai szerint korábban azért nem kapott támogatást, mert nem voltak elégedettek az eredményeivel. Most, hogy eredményes, meg már azért nem, mert például visszautasította, hogy haverságból ő legyen a 2017-es budapesti úszóvébé reklámarca. Erre mondta Gyárfás, hogy

"Katinka nemet mondott a promóciós feladatokra [...] Hadd jegyezzem meg, 2013-ban Katinka részt vett a vb-pályázat promóciós munkájában, Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólalt. Csodálatos helytállást tanúsított. Ugyanebben a szellemben kértem most is. Ez engem magánemberként bántott."

Hogy pontosan mi bántotta magánemberként Gyárfást, azt nem sikerült felfognom. Mindenesetre az úszószövetség elnöke most azt állítja, hogy Katinka azt csinál amit akar, különben meg lesz szíves szólni amerikai férjének, hogy hívjon ide külföldi edzőket előadni, ha Hosszú mindenáron külföldi edzők előadásaira kíváncsi. Amúgy pedig a maga részéről hajlandó a békülésre, bár ezt is sikerült elég sajátosan megfogalmaznia:

"Mindkét fél nyugodtan léphet. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha keresnem kell" - mondta, hozzátéve, hogy "Katinka állócsillag, mi földi halandók vagyunk", amit azért még azzal is megtoldott, hogy

"attól még nagyobbá válik, ha nem érzékelteti velünk, hogy ő állócsillag".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.