Te is kapcsolgathatod ennek az alaszkai háznak a díszkivilágítását

karácsony
2015 december 25., 12:54
comments 54

Van már mindenféle karácsonyi díszkivilágítás a világon, páran tökéletesen zenére koreografálják a fényeiket, mások csak simán brutálisan sok égőt használnak és az egészet felveszik drónnal.

Olyat viszont még senki nem csinált, mint egy alaszkai pár, Ken és Rebecca-Ellen. Ők az alaszkai Fairbanksben álló házukat díszítették fel égőkkel, és csináltak hozzá egy weboldalt, amin keresztül

a világon bárki kapcsolgathatja a fényeiket.

A christmasinfairbanks.com weboldalon egy vezérlőpanel fogadja a látogatót és egy webkamera képe a házról.

photo_camera

A vezérlőpanelen fel le lehet kapcsolgatni a különböző égősorokat. Mivel a kezdeményezésről már világszerte több újság is beszámolt, az oldalon általában több száz ember kapcsolgat egyszerre, így a kép egy kis késéssel változik csak meg.

A kapcsolókkal külön lehet irányítani a színes oszlopokat, a garázs fényeit és az ablakokban lévő égősorokat is.

photo_camera

Az oldalon van pár tudnivaló is az akcióról, a vállalkozó kedvű pár leírja például azt is, hogy nem kergetik őket az őrületbe a villogó fények, hiszen - szerencséjükre - bentről nem látják őket.

Viszont ez az egészet működtetni elég sokba került, a weboldal fenntartása és a villanyszámla több száz dollárt visz el. Lehet nekik adakozni is, de nem muszáj. Azt is írják, hogy ha nem muszáj, ne kiránduljanak az emberek csak emiatt a házuk elé, nézzék inkább a netről a fényeket, úgy viccesebb. 

Így néz ki a ház a kapcsolgatott fényekkel:

(Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.